*

Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaisen vaaliraha

Kansalainen – äänestä, sillä tällöin olet parempiosainen!

Raflaava otsikko, mutta tutkimus kertoo [1, että lainlaatijamme ja yhteiskunnan päättäjät -ryhmänä eivät demokratiassakaan muistuta keskimääräistä kansalaisten pienoismallia. Syy on selkeä, äänestysprosentti on alhainen ja ”huono-osaiset” eivät äänestä – näin kertoo tutkimus, niin Ruotsista kuin Yhdysvalloista [2.

 

Kerjääminen kielletty!

Sain juuri soiton Tampereen poliisilta. Erittäin ystävällinen poliisimies esitteli itsensä ja täytyy myöntää, että sydän jätti yhdenlyönnin väliin. Soiton syy selvisi kuitenkin pikaisesti harmittomaksi, koska puhelu koski kerjäämistä blogissani. (3) Hyväntuulinen poliisi pyysi minua poistamaan tilinumeron blogeistani, koska olen ehdolla eduskuntavaaleissa.

Puoluetuki voidaan kohdistaa kansalaisvaalirahaksi

Perussuomalaiset olivat äänekkäimpinä vaatimassa puoluetuen lopettamista - samallahan voidaan myös lopettaa puolueiden äänenkannattajalehdistön tukeminen. Persut huusivat tosiaan puoluetuen nollaamisen puolesta - nyt kun persuja istua pönöttää äijäenergeettisenä patoutumana eduskunnassa - runsain mitoin, herää kysymys - minne puoluetukien lopetusvaade on kuihtunut?

 

US Puheenvuoro on paljolti persujen äänenkannattaja,

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä