Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Kepu

Arvo-Antin hallitusvaihtoehdot.

Ylen puoliysin uutisissa haastateltiin oikeutenmukasta Anttia hallitusneuvotteluiden etenemisestä. Persuja ei mainittu raportissa sanallakaan, vaikka mitään puoluetta ei ole suljettu ulos. Eipä tosin krisuja ja ruåttalaisiakaan, mutta siihen lie eri syyt.

Kokoomuksen ja keskustan kanssa jatketaan vielä tänään. Kahta tuolia kierretään ja se istuu, kumpi ehtii, kun laulu loppuu. Karin piirrosta muistelen. 

Pahinta pelkään, ylläty en. Toivon, että puihin mennään, ellei...

Ymmärtääkö Antti Kaikkonen harkita - Keskustalla paha ongelma

Kun Sipilä lähti ryhtyi Antti Kaikkonen harkitsemaan, kuten poliitikoilla on tapana sanoa. Toivottavasti Kaikkonen harkitsee nopeasti ja oikein, sillä kepu ei Kaikkosta kestä, ei tällä hetkellä. Puolue tarvitsee jotain uutta ja luotettavaa ja ehdottoman ryvettymätöntä.

Puhutaan siis Keskustan uudesta puheenjohtajasta. Kun näin sivullisena mahdollisia ehdokkaita pohdin ja tutkailin niin havaitsin että puolueella on enemmän kuin pula pätevistä, kokeneista, raikkaista, ryvettymättömistä ja vailla rasittavia kytköksiä olevista ehdokkaista.

Mitä jos maakunnat kokeilisivat yhden vaalikauden ilman Kepua?

Maakunnat ovat olleet Kepun halussa, ja mitä on tapahtunut viimeisen kolmenkymmen vuoden aikana maakunnissa?

Viljelijät karkaavat Keskustasta - Persut ja Kokoomus saaliinjaolla

Kun monimiljonääri Juha Sipilä johdatteli joukkojaan vaalivoittoon keväällä 2015 niin kepun kannatus maanviljelijäväestön piirissä oli lähes 90 %. Kuluneiden neljän vuoden aikana kepun kannatus maanviljelijöiden keskuudessa on kuitenkin romahtanut lähelle kuuttakymmentä prosenttia.

Voittajia ovat olleet persut ja kokoomus, tässä järjestyksessä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.383195

Kepu tarvitsee sisäisen puhdistuksen - Sipilä sotki puoluejaon

Juha Sipilä sekoitti Suomen poliittisen kentän pahemman kerran viemällä kepun kolme loikkaa kokoomuksesta ja persuista oikealle. Kepusta tuli äärioikeistolainen puolue, ja nimenomaan taloudellisessa mielessä. Muilta osin kepu on asemoinut itsensä itäeurooppalaiseksi porukaksi. Sellaiseksi orbanilaiseksi.

Olen ollut 50 vuotta poliittisesti keskustalainen, mutta en kepulainen. Kepuli olin vain 40 vuotta. Kun Sipilästä alettiin puhua niin minä lähdin. Anne Bernerin vuoksi olisin voinut palata, koska Berner on viehättävä nainen ja Anne on maailman kauneimpia nimiä.

Onko sinisten loikat jo nähty?Sinisen tulevaisuuden kannatusalho on saamassa jo hätähuudon piirteitä. 

Eduskunnan puhemiehenäkin toiminut Maria Lohela päätti yks kaks jättäytyä pois politiikasta. 

Yli 5000 ääntä haalineet toisen kauden kansanedustajat eivät nelikymppisenä tällaista yleensä tee, ellei hätä ole aivan äärimmäinen. 

Vajaa kahden pinnan kannatus on kuitenkin se äärimmäinen hätä. 

Kepun seuraava pääministeriys – 2040?

Lukemista matkalla Sotkamoon

Keskustapuolue vetäytyy tänä viikonloppuna miettimään laskevia kannatuslukujaan, nuolemaan sotehaavojaan,  ja valitsemaan uutta puoluejohtajaa.

Tilanne ei ole kovin hyvä. Kansalaiset eivät halua sotea. Eikä maakuntauudistus ole suosittu.  

Kepulandia järkyttyi Sira Moksin kuvasta

Viime päivät Facebookissa on nähty kohua, närkästystä ja ilmaisunvapauden rajoittamista. Kuvataiteilija Sira Moksi onnistui yhdellä kuvalla siinä, missä lukuisat Facebook-käyttäjät eivät ole onnistuneet yhdessä useiden vuosien aikana.

Dosentti Luukkanen kujalla Kojamon ja Nuorisäätiön rinnastuksessaan

Dosentti Luukkanen on jälleen joko autuaasti kujalla blogissaan tahi sitten tarkoitushakuisen tulkinnan ytimessä rinnastaessaan Kojamon (ent. VVO) ja Nuorisosäätiön suoraan toisiinsa. Nuorisosäätiö on säätiö, jonka tehtäviin on nimenomaisesti kirjattu kohtuuhintaisten asuntojen tarjoaminen nuorille ja Kojamo taas on nykyään aivan normaali osakeyhtiö, jolla ei ole yleishyödyllisiä tavoitteita toiminnassaan. Se toimii aivan kuten muutkin yritykset voittoa tavoitellen.

Puolueiden rahasammot myyvät asuntoja ulkomaille?

Miten rahoittaa puolueen toimintaa?

Suomessa se on tapahtunut erilaisten säätiöiden ja yhtiöiden kautta.

Demareilla on ollut VVO ja kepulla ”Nuorisosäätiö”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä