Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuri

Koulukuria kollektiivisella rangaistuksella?

Eilen uutisoitiin tapauksesta, jossa keravalainen opettaja oli keksinyt laittaa sekuntikellon mittaamaan metelöintiaikaa koululuokassa. Jokainen kulunut sekunti lyhensi koko luokan välituntia.

 

Vaikka käytäntö oli osoittautunut toimivaksi ja toiminta luokassa rauhoittunut, ei toiminta välttämättä kestäisi laillisuusarvioinnissa päivänvaloa. Kyseessä kun on kollektiivinen rangaistus, jossa yksilön oikeuksiin puututaan muiden hölmöilyjen takia.

 

Marsalkka Mannerheimin johtavat prinsiipit

Löysin Mannerheim-aineistoistani tämän jutun.  Se on eräs näkemys marsalkka C.G.E. Mannerheimista ja hänen roolistaan Suomessa, vuodelta 1951, kohta marsalkan edesmenon jälkeen.

(Kirjoitus on tässä sellaisenaan, kaikkine vanhahtavine muotoiluineen, VH).

”MANNERHEIM

Muutamia mietteitä Marsalkan muiston aatepiiristä.

Venäläinen kenraali Dragomirow*), tunnettu sekä rintamaupseerina että Pietarin sota-akatemian johtajana 1880-luvulla, on kerran lausunut seuraavat sanat:

Kuka kasvattaa lapsesi?

Kuka kasvattaa lapsesi? Sinä vai valtio?

Syrjäytyneiden nuorten määrä kasvaa suomessa kovaa vauhtia ja asiaa ei paranna nykypäiväinen kasvatusmenetelmä "vapaa kasvatus".

Peruskoulun ongelmat johtuvat opettajista

 

Julkisessa keskustelussa usein vaaditaan opettajien aseman vahvistamista. Monet konservatiivit katsovat, etteivät opettajat enää pysty hallitsemaan oppilaita. Erityisesti on vaadittu opettajille oikeutta fyysisesti tarttua oppilaisiin ongelmatilanteissa. Itse tavallaan ymmärrän tämän kannan, mutta mielestäni jos näin pitkälle on menty, virhe on tapahtunut jo paljon aikaisemmin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä