Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Maakunta- ja kuntalait

Valtion Luova-viraston valmistelu maksaa 2017-2019 vuosina jopa 800 000 euroa

 

... ja se on vasta 20 % arvioidusta kokonaisbudjetista! Paljon vartijoina on oltu ilman kansanedustajien päätöksiä... Millä kokoonpanolla asiasta on jo voitu näin päättää?

"Valtion lupa- ja valvontavirasto Luovan valmistelu tiivisti virastojen yhteistyötä ja viitoitti suuntaa digitaaliselle kehitykselle (8.4.2019 Kolumni)

Valtion lupa- ja valvontavirasto Luovan valmistelu tiivisti virastojen yhteistyötä ja viitoitti suuntaa digitaaliselle kehitykselle

Perustuslakivaliokunta vaatii muutoksia makusote-uudistuksen mietintöluonnoksiin

- - "Perustuslakivaliokunta kuitenkin edellyttää, että sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee maakuntavaalien ajankohtaa, liikelaitoksen palveluvelvoitetta, maakuntien rahoitusta, kunnille maksettavia korvauksia, tietosuojaa ja sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontaa koskeviin säännöksiin eräitä olennaisia muutoksia. Lisäksi laajaa lainsäädäntökokonaisuutta on muutettava, mikäli ns. maku2-esitystä ei ehditä käsitellä.

Maakuntavaalit voidaan pitää aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua maakunta- ja sote-lainsäädännön vahvistamisesta." - -

Säteri: "Rakennetaan yhdessä kestävälle pohjalle!"

Tässä kaikille rakentamisen ja kaavoituksen kehittämisestä kiinnostuneille upouusi vaikutuskanava. Anna risuja ja ruusuja - sana vapaa!

https://www.strategysignals.com/39884-32579-890@rakentamisen&aivoriihi

Ota osaa aivoriiheen! Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-30 min smiley

Maakunnasta kunta kuntaliitosten kautta

Maakunta- ja soteuudistus merkitsee perustuslaissa tarkoitetun kunnallisen itsemäärämisoikeuden ja demokratian kaventumista sekä valtion vallan ja byrokratian lisääntymistä. Kunnilta valtaa siirtyy maakunnille ja valtiovallalle. Valtiovalta säätelisi monin eri tavoin maakuntien toimintaa ja hallintoa, mutta erityisesti maakunnille sen ja sote-tehtävien hoitamista varten annettavan rahoituksensa avulla, kun maakunnilla ei ole omaa verotusoikeuttakaan. Valtiolta maakunnille siirtyvät tehtävät ovat pitkälle vain näennäisiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä