Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsänhakkuut

Metsänhakkuista ja niiden kestävyydestä. Ja vähän muustakin osa2

Jatketaan edellisestä kirjoituksesta, jotain uutta ja jotain vanhaa. Hakkumääristä, niiden kestävyydestä ja teollisuudesta nyt kuitenkin. Ja edelleenkin näin kouluttamattoman metsänomistajan näkökulmasta.

Kemin biotuotetehdas tarvitsee YVA-selvitykset ja -arvioinnin 0-vaihtoehdolla

 

YVAssa hankkeen vaikutukset arvioidaan suunnittelun yhteydessä ennen päätöksentekoa, jolloin tuleviin ratkaisuihin voidaan vaikuttaa. YVA on suunnittelun apuväline, jonka tulokset on otettava huomioon hankkeen lupaharkinnassa.

Hesari lietsoo ilmastopaniikkia

 Hesari jatkaa valitsemallaan ilmastonmuutoshysteerisellä linjallaan. Niinpä jatkan minäkin näiden Hesarin kirjoitusten ruotimista.

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kirjoittaa pääkirjoitusaukeamalla kolumnissa ”Merkintöjä” ilmastonmuutoksesta näkökulmana ajan loppuminen kesken ilmastonmuutostaistelussa. Hesarihan on puolensa valinnut ja sen voi määritellä olevan Pariisin ilmastosopimuksen mukainen, jossa tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen ja toimenpiteisiin on aikaa pari kymmentä vuotta tai muuten meille käy huonosti.

Keskustan Kärnä vaalilaukalla - syytti SDP:tä satojentuhansien ryöstöhakkuista

Varakansanedustaja Kärnä on tiedotteessaan syyttänyt SDP:tä ja sen Joensuun työväenyhdistystä satojentuhansien ryöstöhakkuista vaalikassan kartuttamiseksi. Samalla hän on todennut olevansa "järkyttynyt" ja "tyrmistynyt SDP:n kaksinaismoralismista".

Todellisuudessa hakkuista odotetaan 6 600 euron tuloja, joista vähennetään verot.

Suomenmaa kertoo Kärnän tiedotteesta mm seuraavaa:

Metsä- ja ilmastopolitiikasta

Metsänomistajana minua on huvittanut viimeaikainen keskustelu metsistä ja hiilensidonnasta. Tuskin kukaan ostaa metsää ajatellen ostavansa hiilinielun? Hiilensidonta on vain suotuisa sivuvaikutus, joka on suurimmillaan, kun kasvatusmetsän kasvu on nopeimmillaan. Käydään läpi tärkeimmät poliittiset toimenpiteet, jotta metsien kasvu muuntuu jatkossakin vauraudeksi ja hyvinvoinniksi Pohjois-Suomeen.

Kuinka hakkuita vähennettäisiin?

Melkein kaikki vihreiden kansanedustajaehdokkaat ja valtaosa vasemmistoliiton ehdokkaista vaativat hakkuiden vähentämistä Suomen metsistä. Hyvissä ajoin ennen vaaleja olisi aiheellista kuulla, millä menetelmillä hakkuita pitäisi rajoittaa.


Pitäisikö puukauppojen teko säätää luvanvaraiseksi? Pitäisikö ministeriöltä anoa ja saada lupa puun myyntiin? Ministeriö vahtisi, ettei lupia myönnettäisi enempää kuin etukäteen säädetty määrä. Tämä menettely olisi hitaasti käynnistyvä ja vaikuttava.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä