Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkohoito

Avoin kirje Suomen valtiolle

Vielä ennenkuin aloitan lomani blogaamisesta, päätin tehdä yhden blogauksen pelkästään itsestäni ja millaisessa roolissa Suomen valtio on ollut elämässäni.

Tämä kirje on alunperin osoitettu lääkärille, mutta laitan sen myös tänne opetusmielessä siitä, miten asiat ei aina sujukaan niinkuin Suomen lakikirjoissa luvataan.

Pakkohoitoa ollaan lisäämässä!

Hallitus aikoo muuttaa pakkohoitoa koskevia säädöksiä. Muutosten myötä entistä suurempi ryhmä ihmisiä saa oikeuden päästä tahdonvastaiseen hoitoon. Yksi merkittävimpiä ryhmiä lienevät raskaana olevat päihdeäidit.

Tuopin jäljet

Päihdeäitejä koskevaa ns. pakkohoitolakia valmisteltiin sosiaali- ja terveydenhuollon itsemääräämisoikeutta koskevassa työryhmässä useita vuosia. Laki ei viime hallituskaudella, huolellisesta valmistelusta huolimatta, toteutunut silloisen peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) vastustuksen vuoksi.

Kansainvälinen FASD -päivä!

Koska tänään on kansainvälinen FASD-päivä. Koska 9.9. muistuttaa raskauden yhdeksän täysin raittiin kuukauden tärkeydestä. Koska Suomessa ja muualla länsimaissa sikiöaikainen alkoholialtistus on merkittävin eriasteisen kehitysvammaisuuden aiheuttaja ja ainoa, jonka aiheuttama haitta olisi kokonaan estettävissä. Koska Raskaana olevan tukeminen ja haittojen ehkäiseminen on meidän kaikkien asia! Nostan siis viime vuonna kirjoittamani blogin ja mielipiteeni eräästä hoitokeinosta esiin uudestaan:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä