Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Schengen-viisumit

Suomettumisen huippusuoritus?


Tunnettu kansainvälinen suomalais-ugrilainen aktivisti Karjalasta Aleksei Tsykarev ei ole saanut Schengen-viisumia Suomen viranomaisilta. Sen jälkeen Viro myös antoi kielteisen viisumipäätöksen.
Tsykarev oli viimeksi syyskuussa Suomessa. Hän toimii tärkeässä YK:n virassa alkuperäiskansojen asialla. Kielteinen viisumipäätös perustuu sille, että hän olisi vaaraksi Suomen kansalliselle turvallisuudelle. 
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/893f1c85-e31f-427a-a4d0-19d20488bc04_u...

Eräitä yleisiä muistutuksia viisumikäytänteistä

Jos ulkomaalainen pyrkii maahan, johon tarvitaan viisumi, sitä varten tehdään viisumianomus.

Edes oikein tehty viisumianomus ei takaa sitä, että saa viisumin. Tämä ilmoitetaan viisumianomuksen yhteydessä hyvin selvästi.  Viisumianomus voidaan hylätä. 

Henkilö voi saada myös viisumin, mutta rajaviranomaiset silti estävät hänen pääsynsä maahan. 

Kun henkilö on maassa, hänet voidaan vielä karkottaa.

EU-komissio: Viisumivaatimuksia löysennettävä

EU-komissio esittää Schengen-alueen viisumin hakemiseen ja saamiseen helpotuksia. Komissio ehdottaa mm. lyhytaikaisen viisumin enimmäisoleskeluajan pidentämistä nykyisestä 90 päivästä. Perusteluna mainitaan talouskasvu, kertomatta helpotuksien vaikutusennusteesta tarkemmin. Lyhytaikaisen viisumin lisäksi tarjolla on jo tänään viisumiluokkia, joilla voi oleskella pidempään Schengen-alueella. Esityksen mukaan osalta viisumihakijoista poistettaisiin myös vaatimus esittää todistus sairausvakuutuksesta matkaa varten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä