Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalit2017

Presidentinvaaliehdokkaat puntarissa

Sauli Niinistö (kok. + valitsijayhdistys)

- Vaikka vaaleja ei ole vielä käyty, Niinistön voitto on selvä. Nyt pohditaan vain sitä, tarvitaanko kierroksia yksi vai kaksi. Niinistön vahvuus - ja samalla kipupiste - on se, että istuvana presidenttinä hän on paitsi "asian päällä", myös maalitaulu kaikille muille. Joutuessaan olemaan jatkuvasti puolustuskannalla Niinistö voi äkäistyksissään sanoa tai tehdä jotain sellaista, mitä joutuu katumaan. Pahinta on, jos joku onnistuu provosoimaan häntä hermostumiseen saakka, jolloin presidentin valtiomiesmäinen uskottavuus horjuu.

4 erityistä syytä, miksi nuorten kannattaa äänestää

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään (29.3.17). Äänestäjälle on valtaa tarjolla. Kunnat ja kaupungit päättävät tärkeistä yhteisistä asioista, kuten kouluista, liikuntapaikoista, kirjastoista, liikenteestä ja siitä, mitä minnekin saa rakentaa.

Valitettavasti nuoret eivät valtaansa käytä. Viime kuntavaaleissa alle 25-vuotiaista harvempi kuin joka kolmas käytti äänioikeuttaan, kun koko kansan äänestysaktiivisuus oli 58,3 prosenttia. 55-69 –vuotiaista 72 prosenttia kävi äänestämässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä