Theo Tyrväinen - Yhteisöllistä Helsinkiä rakentamassa -

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaikuttamiskyky

Nuoriso vaikuttamassa

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus… Tämä kertosäe iskostui 11-vuotiaan Essin takaraivoon ja loi uskoa tulevaisuuteen sekä sai vaikuttamisen kipinän syttymään sisällä. No ei sentään. Koko peruskoulu ja ammattikoulu luovittiin läpi sääntöjä kiltisti noudattaen ja auktoriteetteihin uskoen.  Nuorisolaissa määritellään, että nuorille pitää tarjota mahdollisuus osallistua oman alueensa nuorisopolitiikkaan. Kuulostaa hyvältä. Mutta miksi nuoret eivät sitten osallistu ja vaikuta?

Nuoret eivät usko vaikutusmahdollisuuksiinsa

Suomen tietotoimisto on tänään välittänyt medialle Nuorisobarometri 2013 -tutkimuksen tulokset, jotka eivät valitettavasti kaikessa karuudessaan yllätä lainkaan. Ei vähiten siksi, että esimerkiksi omasta kaveripiiristäni hyvin harva on kysyttäessä ollut kiinnostunut äänestämään missään vaaleissa - juuri siksi, etteivät he usko voivansa äänestämällä vaikuttaa mihinkään.

Stylistien kuorruttamat teflonpoliitikot

Miss Suomi kauneuskilpailuiden tyttöset on kohennettu kaikin osin ja keinoin mitä viehättävimmiksi – niin make-up` ttuina, hiukset kohennettuina kuin piikkarit korostamassa varren pituutta - jopa uimapukukierroksella – pitää näyttää hyvältä. Markkinatalous vaatii superlatiiveja – elämme näyttö- ja vertailutalouden illassaan olevaa kulta-aikaa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä